עיצוב מטבחים בהתאמה אישית
המטבח הוא מרכז הפעילות שלנו בבית: זה המקום שבו אנו מבשלים, אוכלים ונפגשים עם האנשים שהכי קרובים לנו.
איזה כייף זה שמשטח העבודה נקי מחפצים, שהכל נעים לעין, שהמוצרים להם אנו זקוקים למלאכת הבישול קרובים ונגישים זה לזה.
אבל זה לא קורה סתם כך.
עיצוב מטבחים בהתאמה אישית הוא שם המשחק כדי שנוכל להנות ממטבח החלומות שלנו,
מטבח אשר משרת את המטרות שלנו ונראה בדיוק כמו שהיינו רוצים.
בשנים האחרונות גוברת החשיבות של תכנון ארגונומי במטבחים.
הרעיון הוא לשים במרכז את הצרכים שלנו, האנשים שמשתמשים במטבח ביום יום שלהם.
עיצוב מטבחים בהתאמה אישית – החשיבות של מטבח פרקטי
כאמור, המטבח הוא מרכז הבית. לכן כאשר אנחנו עובדים במטבח, הוא צריך להיות נוח, פרקטי ושימושי לאדם שעובד בו.
משטחי העבודה הם האזור הכי חשוב ומרכזי במטבח ולכן חשוב ששם יהיו וימוקמו הכיריים והכיור, כדי שהמעברים יהיו חלקים, נקיים ונוחים.
המשטח חייב להיות מתוכנן עם ירידה לפרטים ולהתאים לאופי העבודה שלנו במטבח עצמו.
זו הסיבה שבתהליך עיצוב מטבחים, שמים דגש על המרחקים בין הכיור לכיריים שהוא בממוצע צריך להיות משהו כמו 60 סנטימטרים.
ומה לגבי אי?
ישראלים רבים בוחרים כחלק מעיצוב מטבחים למקם אי במטבח שלהם.
הרבה פעמים, בתוך האי ממקמים את הכיריים או הכיור ולפעמים שילוב של השניים.
לא תמיד אפשר למקם את שניהם ואז יש כל מיני פתרונות יצירתיים שאפשר להביא אותם לידי ביטוי.
הדבר הכי חשוב בעיצוב מטבחים הוא להתאים את תהליך התכנון והעיצוב של המטבח לצרכים של הלקוח,
לגודל החלל ולטעם העיצובי שלו כדי שמצד אחד יהיה מענה לפעולות השונות בתוך המטבח ומצד שני תושג הרמוניה והאוויר הרצויה בו.
דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו הוא המיקום של המדיח.
עליו להיות בצמוד לכיור.
חשוב שהוא לא יהיה בסמוך לכיריים כי אז זה לא נוח.
לסיכום, תכנון נכון של המטבח עם דגש על פתרונות אחסון מתקדמים ונוחים יסייע לנו לקבל חלל נוח, מעוצב ופרקטי לעבודה.
זו הסיבה שמומלץ לבחור בחברה או בעל מקצוע המתמחה בתכנון ועיצוב מטבחים.