לעבור את הקיר: תכנון מחדש של דירה תל אביבית עבור אספנית אמנות

דירה עבור אם ובנה הצעיר תוכננה מחדש במטרה להכניס שפע אור טבעי ותחושת אווריריות תוך חלוקה מחדש של החלל.
התכנון החדש כולל קירות מוארים במיוחד אשר מספקים תפאורה מושלמת עבור יצירות האמנות הרבות אותן אוספת האם במשך שנים

אם ובנה הצעיר המתגוררים בדירה מרווחת בתל אביב ביקשו לתכנן מחדש את ביתם כך שיהפוך למואר ומרווח יותר, תוך חלוקה שונה מזו המקורית.
הדירה, המתפרשת על פני שתי קומות וכ-120 מ"ר שוכנת בבניין בן 20 שנים ועברה תהליך תכנון מחדש אשר כלל ביטול של חדר רחצה וחדר נוסף
וכן יצירת מערך שונה של הקירות אשר אפשר את הגדלת החללים החדשים.
בנוסף התבקשה המעצבת לייצר קירות מוארים היטב עבור עבודות אמנות רבות אותן אוספת האם במשך שנים, וכן לספק פתרון לבעיית אחסון אשר גורמת לדירה להיראות מבולגנת ועמוסה.
את מלאכת התכנון הכתיבו מספר אילוצים קיימים, ביניהם מיקום ומידות הפתחים, סוג וגוון פרופיל האלומיניום, מיקום הפתח עבור המדרגות לקומת הגג וכמובן עמודים וקירות תומכים.

 

דירה משלבת אלמנטים מסגנונות שונים ויוצרת מראה הרמוני, נעים ומזמין בתחושה מזמינה מחד, ומוקפדת מאידך.
כל הדגשים והצרכים של בעלת הבית זכו לפתרון ובאו לידי ביטוי והחלל אשר התקבל נראה גדול ומרווח למרות שממדי הדירה בינוניים, וזאת בזכות תכנון נכון היוצר חלוקה אוורירית ושמירה על תחושת המרחב.

עיצוב מטבחים בהתאמה אישית

 
 

שטח הדירה חולק מחדש תוך שינוי מיקומם של החללים הרטובים.
גרם המדרגות המיושן הוחלף לגרם מדרגות אוורירי עשוי שלד ברזל ובעל מדרכי בטון במראה תעשייתי מודרני.
גרם המדרגות המרשים מהווה מחיצה בין אזור הסלון המוקפד למטבח.
בפינת הסלון ניצב פריט מרשים נוסף לבקשתה של בעלת הבית- קמין מודרני המהווה אלמנט עיצובי ופונקציונלי גם יחד.
עמוד בטון שהתגלה במהלך ההריסות נשאר חשוף ותורם אף הוא הוא להגדרת אזור המטבח.
החלל פתוח ומואר ובמרכזו ניצב אי הכולל דלפק אכילה המשמש  לארוחות יומיומיות.
בסמוך ניצבת פינת אוכל אלגנטית המשמשת לאירוח פורמלי ורב משתתפים.
הסלון פונה למרפסת, אשר רוצפה באריחי בטון אפורים עם צמחיה ירוקה הנטועה בכדים גדולים ומרשימים.

מטבח: מטבחי סמגל

 

הדירה כולה חופתה בפרקט בדוגמת פישבון בגוון מעושן -אפרפר המשתלב בהרמוניה לצד הגוונים המונוכרומטיים בדירה, בהם ארונות המטבח אשר חופו בגוון אפור גרפיט.
שילוב זה יוצר מראה רגוע ונקי במטרה לאפשר במה לאמנות הססגונית התלויה מסביב ונוכחת היטב ברחבי הדירה כולה.

הדירה כולה חופתה בפרקט

חדר האמבטיה של הבן חופה באריחים דמויי בטון חשוף, בשילוב ארון בהיר.

שפע אור טבעי נכנס אל תוך החלל בזכות ניתוק הקיר מן התקרה ויצירת פתח הסגור בזכוכית.
בחדר השינה של האם תכננה המעצבת ארון בצורת ר' בעל חזיתות בדוגמת משרבייה, מתוך רצון לשלב בחלל טקסטורה דקורטיבית מעניינת אל מול החלל הנקי של אזור השינה.
חדר האמבטיה הצמוד עוצב במראה ספא נעים ומרווח והוא ניצב היכן שעמדה במקור במקום מרפסת השירות הישנה, ולכן זכה בחלון עצום המכניס שפע אור פנימה.
פלטת החומרים בחלל משלבת אבן שיש טבעית שחורה עם גידים לבנים המשתלבת לצד ארון מפורניר אגוז אלגנטי התורם לתחושת החמימות.

 

חדר השינה של האם

 

חלל במראה נקי ורגוע

 
 
 

חדר העבודה המרווח של האם

רוב גופי התאורה בבית הינם פונקציונאליים ולבנים, תוך שילוב מספר גופים דקורטיביים המתפקדים כמעין תכשיט כחלל.
הריהוט בבית משלב פריטים מאוספיה של בעלת הבית, וכך יוצר תמהיל מסקרן בין חדש עם ישן.
המעצבת מעניקה טיפ לקוראים: בראש ובראשונה חשוב לבחור מתכנן שיהיה קשוב לצרכים שלכם ולא יבטל את חייכם הקודמים.
גם כאשר מדובר בחלל חדש, חשוב לתת מקום לאוספים, חלומות וצרכים ולהביאם לידי ביטוי בתוצאה הסופית.

כתבה פורסמה בבניין ודיור

צרו קשר

נובמבר מחשמל בסמגל !

קונים מטבח ומקבלים 1000 שח

לרכישת מוצרי חשמל למטבח .

*בכפוף לתקנון המבצע.

לפרטים נוספים הירשמו כעת או חייגו:

לפרטים נוספים הירשמו כעת או חייגו: 077-7298-466

סגירת תפריט

שיחה עם נציג

נגישות

Add Your Heading Text Here

Click edit button 

sdadasdassdaasdasdasdasd