מטבחים – טיפים למטבח נוח ויעיל
יש כל כך הרבה סוגים של מטבחים: מטבח כפרי, מודרני, מטבח צרפתי או אנגלי.
אחת הבעיות איתה אנו מתמודדים בתהליך של תכנון מטבח חדש לאו דווקא קשורה לבחירת הסגנון או העיצוב שלו, אלא קשורה להיבט הפרקטי והפונקציונלי.
הרי מטבחים רבים ויוקרתיים ככל שיהיו, ברגע שהמטבח שבחרנו לא משרת את הצרכים שלנו, פספסנו ובגדול. אז כמה טיפים מעולים לעיצוב ותכנון מטבחים.
הקפידו שיהיה מרווח בין 80-130 סנטימטרים בין הכיור לכיריים
המרחב בין הכיור לכיריים הוא אזור הבישול העיקרי שלנו. אם חשוב לכם לבשל בצורה נכונה ויעילה, כדאי שתקפידו על מרווח שנע בין 80-130 סנטימטרים בין הכיור לכיריים.
מקמו את המקרר במרחק קצר יחסית מהכיור
אם נפרק לרגע את מרבית פעולות הבישול, נמצא כי אחוז גבוה מהן מתחיל בהוצאה של המצרכים להם אנו זקוקים מהמקרר, שטיפה שלהם בכיור, חיתוך ובישול על הכיריים.
אנחנו ממש לא רוצים למצוא את עצמנו מתרוצצים שאנחנו מבשלים במטבח ולכן חשוב שהכיור ימוקם במרכז, בין הגז לכיריים ושהמרחק בין המקרר לכיור, לא יעלה על צעד או שניים.
הרחיקו את הכיריים ממעברים
אף אחד מאיתנו לא רוצה לקבל כוויה תוך כדי בישול ולכן המיקום של הכיריים הוא קריטי.
במטבחים של ימנו, הרבה אנשים בוחרים למקם את הכיריים על האי.
במקרה כזה וודאו שהן מרוחקות מהקצוות או מאזורי הישיבה.
במידה והכיריים ממוקמות בקצה של המטבח, חשוב לוודא שהמרחק בינן לבין הקיר הוא מינימום 30 סנטימטרים.
ככה תוכלו להימנע מהיתקלויות במחבתות רותחות ותנצלו את כל הלהבות, גם הרחוקות יותר.
מקמו עגלה נשלפת עם שמנים ותבלינים, בסמוך לכיריים
אחת הפעולות הנפוצות במטבחים היא מעבר של סמרטוט או מטלית לחה על השיש.
לכן, אנחנו רוצים שיש כמה שיותר נקי עם כמה שפחות צנצנות, בקבוקים ותבלינים שיפריעו לנו.
משטח עבודה פנוי חוסך לנו זמן יקר בניקיון ומאפשר לנו לבשל בצורה נוחה ונעימה.
מקמו עגלת תבלינים ושמנים ליד הכיריים, זה יחסוך לכם הרבה בלאגן.
לסיכום, מטבחים שמתכננים וחושבים בהם כל הפרטים קטנים כגדולים הם לא רק מטבחים יפים ומרשימים אלא פונקציונלים, פרקטים ונוחים לבישול.